Almere krijgt zijn eigen Stads coöperatie

Almere krijgt zijn eigen Stads coöperatie

Persbericht – Op 29 september jl. heeft de Vliegende Brigade de Stads coöperatie Almere opgericht. Het doel van de coöperatie is het bieden van een basis structuur voor de participerende stad Almere. Participerende steden is een landelijke trend en is herkenbaar aan samenwerkende burgers in de wijk, taken die de overheid overlaat aan de stad, bedrijven die actief maatschappelijk gaan ondernemen en onderwijs die gaat samenwerken met het bedrijfsleven.

De Stads coöperatie biedt een basisstructuur voor bestaande samenwerkingsverbanden en/of projecten in het onderwijs, bedrijfsleven, overheid en het maatschappelijke veld. Het resultaat van de samenwerking is inclusieve samenleving en een gezonde economie. De Vliegende Brigade is een groep koplopers uit het bedrijfsleven en het onderwijs die inhoud geven aan het aanjaagprogramma Arbeid en Onderwijs van de gemeente Almere.